Actie Gofundme.com - Stichting Mme Donatilla

Ga naar de inhoud

Actie Gofundme.com

lopende projecten
Doneer uw bijdrage via onze Gofundme actie onder aan deze pagina.
Twee jaar geleden hebben we met de Stichting Mme Donatilla  in samenwerking met de Rwandese organisatie A.N.S.  de Sunshine basisschool in Karembure  Rwanda, (ten zuiden van Kigali) kunnen openen. De school trok veel leerlingen, die daarvoor amper of geen basisonderwijs volgden. De ouders van de kinderen waren dolblij dat er in de streek Karembure eindelijk een basisschool is gekomen met 12 lokalen, maar ......

Door de problemen met Civid-19 moest in april 2020 de school sluiten. De leerlingen bleven thuis, de leerkrachten werden naar huis gestuurd en slechts een kleine staf bleef paraat.  De salarissen konden niet meer uitbetaald worden, omdat de bijdrage van de ouders nog slechts gedeeltelijk binnenkwam. Het bestuur van de school zorgde maandenlang dat de leerkrachten in ieder geval voedselhulp kregen en nog een klein beetje geld voor dringend noodzakelijke zaken.In januari 2021 is hopelijk de school weer normaal open en kunnen de leerkrachten en de leerlingen weer naar school. Er zijn in 2020 nogal veel onvoorziene kosten gemaakt en er is weinig geld binnengekomen.

De SUNSHINESCHOOL heeft grote behoefte aan wat extra geld, zodat er weer een goede reserve is en de school op een normale en financieel gezonde manier verder kan.
De kinderen, ouders en leerkrachten van de Sunshineschool zullen erg dankbaar zijn voor elke gift die er voor zorgt dat de school weer verder kan!

Doneer uw bijdrage via onze Gofundme actie onder aan deze pagina.


Terug naar de inhoud