Koeienproject - Stichting Mme Donatilla

Ga naar de inhoud

Koeienproject

afgeronde projecten > Koeienproject


Een zeer succesvol project is het koeienproject. Op dit moment zijn er meer dan 450 koeien aan mensen uitgegeven.

Hieronder kunt u een video bekijken over het project gemaakt tijdens ons bezoek in april 2012. De video begint in de hoofdstad Kigali en laat u de weg zien die we moesten rijden om bij het koeienproject te komen. Daarna ziet u een boer die een koe heeft gekregen. Hij vertelt wat hij van het project vindt en welke voordelen het project hem opgeleverd hebben.

Mensen kunnen meedoen met het koeienproject als ze laten zien dat ze een stal kunnen bouwen voor een koe en dat ze kunnen zorgen voor voldoende voer. Ze doen vervolgens mee in een loterij, waarbij ze een koe toegewezen krijgen. Die koe kost € 500,- Alle opbrengsten, zoals een kalf en de melk, zijn voor de boer. Het bedrag moet in drie jaar weer terugbetaald worden. Er zijn boeren die na 1 jaar al in staat zijn het bedrag terug te betalen. Het terugbetaalde bedrag wordt gebruikt om nieuwe koeien te kopen en die aan andere boeren te "verloten".

De regering van Rwanda vindt dit project erg belangrijk en voert het project in andere delen van Rwanda nu ook zelf uit.Terug naar de inhoud